PDL București va adresa, joi, o scrisoare ministrului Educației, Remus Pricopie, în care îi va cere să demareze urgent controale la nivelul ISMB și în maximum 14 zile să arate cum s-a ajuns la rezultatele dezastruoase la simularea la evaluarea națională și la Bacalaureat în București
Purtătorul de cuvânt al PDL București, Mihai Atănăsoaei, a făcut aceste precizări, joi, într-o conferință de presă, arătând că rezultatele evaluărilor naționale și ale simulării de Bacalaureat în Capitală sunt „grave și îngrijorătoare”, doar 23,83% au promovat la Matematică și 59% la Limba și literatura română.
„PDL București adresează astăzi (joi – n.r.) ministrului Educației, Remus Pricopie, o scrisoare prin care cere ca acesta să demareze urgent controale, cel puțin la nivelul ISMB, controale care în maximum 14 zile să arate în mod clar: cine s-a ocupat de organizarea examenelor la București, care au fost criteriile care au stat la baza elaborării subiectelor, cum s-a ajuns la rezultatele dezastruoase. Dacă ministrul Educației nu o face, vom veni noi public cu detalii referitoare la ceea ce s-a întâmplat de fapt în București, dar vom cere în schimb demisia ministrului, păpușa cuplului Negoiță-Andronescu”, a afirmat Mihai Atănăsoaei.
El a spus că Robert Negoiță și Ecaterina Andronescu sunt în spatele acestor rezultate de la București, arătând că cei doi „distrug sistematic în favoarea clientelei politice a USL educația în București”.
„Actuala conducere a ISMB precum și echipa care a organizat aceste examene sunt girate politic vorbind de doamna Ecaterina Andronescu și de Robert Negoiță. Unul dintre ei fiind viitorul președinte al PSD București”, a adăugat Atănăsoaei.
El a mai spus că din aprilie 2012 și până în prezent niciuna din metodologiile de aplicare a Legii învățământului nu a fost elaborată, în schimb s-a modificat legea de două ori pentru a se întoarce la „bacalaureatul doamnei Andronescu”.
PDL București va organiza, începând cu sectorul 2, de săptămâna viitoare, întâlniri cu profesorii și părinții pentru a-i ajuta să conștientizeze pericolul modificărilor legislative impuse de USL asupra educației românești.
Promovabilitatea la simularea examenelor naționale din Capitală a fost de 24% la proba de matematică și 59,09% la cea de limba romană de la bacalaureat, iar la evaluarea națională, de 35% și, respectiv, 85%, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).
Prezența la simularea examenelor naționale din Capitală a fost de 95% la evaluarea națională și de 83,9% la bacalaureat.
La simularea examenului de bacalaureat au participat 26.631 de elevi, iar la cea a evaluării naționale, 24.029.
Proba de limba și literatură română a simulărilor a avut loc în 30 ianuarie, iar cea de matematică, la 1 februarie.
Conducerea ISMB a precizat că obiectivul prioritar la simulare a fost o prezență mare, și nu rezultatele, acesta fiind considerat ca realizat pentru această sesiune
Notele de la simulare vor fi trecute sau nu în catalog, în funcție de opțiunile comune ale părinților, elevilor și profesorilor.